Ruark Audio je britanska audio kompanija u porodičnom vlasništvu s pričom koja se vrti oko zajedničke strasti za zvukom i muzikom između oca i sina.

Par je počeo dizajnirati zvučnike 1985. godine, vremenom prerastajući u brend koji je sinonim za sveobuhvatne audiofilske sisteme dizajnirane s posebnim estetskim ugostiteljstvom za slušaoce koji traže audio komponente koje izgledaju jednako dobro kao što zvuče.

Njihov najnoviji muzički sistem je elegantan i zgodan R5 High Fidelity muzički sistem. Ruark-ov najnoviji R5 High Fidelity muzički sistem uzima dizajnerske i tehnološke signale iz svog vodećeg R7 sistema, integrirajući izrađen okvir prekriven orahovim drvetom ili sivim lakom, sa novorazvijenim Class AB pojačalima za nominalnu snagu od 80 W u konfiguraciji 2.1 stereo zvučnika, sve su smanjene u dimenzije u oblik koji je pogodan za uklapanje u skoro svaku prostoriju.

Sofisticirani profil neprolaznog retro stila modela R5 praćen je malim RotoDial kontrolerom za daljinsko upravljanje, dok iOS i Android kompatibilna aplikacija Ruark LINK dozvoljavaju upravljanje preko pametnog telefona ili tableta po želji.

Svaki audio sistem danas je samo onoliko dobar koliko i formati i izvori koje može reproducirati, a R5 je opremljen prilično opsežnom listom opcija za reprodukciju: Wi-Fi streaming putem Spotify-a i podrška za Tidal, Deezer i Amazon Music, ugrađeni multi-format CD plejer, aptx HD Bluetooth, DAB / FM i Internet, radio tjuneri, USB port / punjač, analogni i digitalni ulazi uključujući i poseban RIAA ulaz za one koji žele da dodaju gramofon. R5 će se naći u prodaji na proljeće 2019 za 999 funti (otprilike 1.300 dolara), s dodatnim detaljima i ažuriranjima s prijavom na web stranici Ruark R5.

N.V.T.

Izvor Design Milk

PODJELI: