Koliko god da je zabavno koristiti aplikaciju za virtuelno opremanje sobe u vašem domu ili za vizualizaciju nove boje za zidove, ponekad se morate zapitati kako bi bilo kada biste bez ikakvih ograničenja opremali prostorije u luksuznoj vili ili modernom dvorcu koristeći najskuplji namještaj i ukrase.

Slično kao kultne igre koje ste možda igrali kao dijete, primamljivo je razmišljati o tome koje zanimljive mogućnosti i elemente biste mogli stvoriti u kući s beskonačnim budžetom i mogućnošću brisanja grešaka ili ponavljanja jednostavnim klikom.
Tu na scenu stupaju igre za dizajn enterijera, i ne, ne morate biti u osnovnoj školi da biste uživali u eksperimentisanju na ovim platformama. Evo pet dizajnerskih igara u kojima možete uživati u svoje slobodno vrijeme.

 

1. Design Home: House Renovation
Ova igra koja je dostupna za iOS i Android uređaje omogućava vam kreativnost u kreiranju domova za klijente, stvarne ili imaginarne - i nudi nagrade u aplikaciji za uspješan završetak svakog projekta. Iako je samo preuzimanje aplikacije besplatno, jedan od najzanimljivijih aspekata ove igre je da ako se zaljubite u antilop kauč ili retro luster, možete ih kupiti za svoj stvarni dom putem aplikacije.

 

2. Homestyler Interior Designer
Iako se ova aplikacija može koristiti za dizajniranje vlastitog doma, ona je jednako dostupna za igranje na zabavu. Korisnici Androida i iOS-a mogu ubaciti slike svojih vlastitih prostorija u domu i isprobati različite vrste namještaja, akcentne komade, boje zida i podove. Aplikacija vam takođe omogućava da odaberete proizvode popularnih prodavača i pregledavate projekte drugih korisnika za dnevnu dozu inspiracije.

 

3. My Home – Design Dreams
Apartmani, vile – zamislite dom iz snova i moći ćete da dizajnirate svoju verziju toga u ovoj igri koja je dostupna za preuzimanje za Android i iOS korisnike. Osim što poboljšavate izgled svake sobe, ovo je još jedna aplikacija koja sadrži zagonetke - čak možete razgovarati i sprijateljiti se sa svojim virtualnim iznajmljivačem, jer, zašto ne?

 

4. My Home Makeover – Design Your Dream House Games
Ljubiteljima zagonetki i uređenja doma svidjet će se ova posebna igra koja uključuje rad s klijentima na ukrašavanju njihovih domova i rješavanju zagonetki za otključavanje aktivnosti poput virtualne renovacije ili opremanje i izgradnju. Vlasnici Android telefona mogu preuzeti ovu zabavnu, besplatnu aplikaciju na Google play trgovini.

 

5. Home Design: Caribbean Life
Sa svim istim karakteristikama kao i većina drugih dizajnerskih igara, ova se fokusira na to da sjednete, opustite se i dizajnirate dom u kojem biste željeli da živite kada biste živjeli na nekom tropskom ostrvu. I korisnici Androida i iOS-a mogu besplatno preuzeti igru i započeti s izradom virtualnog stana s pogledom na plažu, na primjer, u Arubi.

 

Osim ovih top 5 igara, postoji još pregršt sličnih, tematski drugačijih aplikacija za uređenje enterijera. Kliknite i isprobajte ih, možda nađete novu igru kojom ćete ubijati vrijeme u javnom prevozu. Klikom na nazive doći ćete do sajta za preuzimanje ovih aplikacija.


6. Redecor – Home Design Game

7. Home Design : Word Life

8. My Home Design - Modern City

9. Home Design : Amazing Interiors

10. Home Design : Paradise Life

PODJELI: